En gang i tiden falt hun for hans sjarm og gode humor. Etter 2 barn og 25 års ekteskap var hun lei av de samme vitsene og de samme «morsomme» historiene fortalt om og om igjen. Før jul kokte det formelig over for fruen fra Øvre Ugleseth. Hun leverte inn slaktemelding på gubben!
– Han kler eple i munn, forsvarer husmor, kokk og lokal kafevert Linn Bo Lae til nettsiden. Hun meldte inn gubben til det lokale fellesslakteriet i god tid før jul, men venter ennå på svar – og at slaktebilen kommer og henter ham.
- – Tom er flott marmorert og har en raus fettkant nede ved familieribba, fortsetter fruen lett irritert i stemmen; – Jeg kan ikke se noen grunn til at de ikke kan ta ham.
Når har hun lagt inn kjøpsopsjon på kadaveret og tenker på å servere helstekt mannsgris ved familiens bar og kafé; Barens Have. Han er tiltenkt status som «dagens rett» 3 dager i romjulen – og menyen er allerede skrevet.
– Noe særlig mer enn tre dager kan vi ikke holde ham varm, sier Linn; – Det er både trikiner og bakterievekst i halvgamle gubber også.
Gruer seg til jul
Ektemannen Tom Bo Lae opplyser på telefon fra hemmelig adresse at han nå bare gruer seg til jul, og håper slakteriet underkjenner bestillingen.
– Først trodde jeg hun spøkte, sier han; – men etter hvert forstod jeg at hun mente alvor! Vi prøvde et opplegg som het «Sinte Ottos parterapi» i fjor sommer, og jobbet sammen på hytta. Hun var litt uheldig med en meisel, og pustet tungt og rødmet kledelig da jeg begynte å blø. Jeg blir skremt av sånt, forteller han videre – og innrømmer at han kanskje kan ha forsøkt å spøke bort situasjonen med en litt gammel vits.