Hotellgjestenes høylytte sang etter rosignalet fikk den hotellansatte til å se rødt. Da gjestene nektet å dempe seg før Ulrikke Brandstorp hadde fått en ærlig sjanse i internasjonalt Melodi Grand Prix, så nattevakten ingen annen mulighet enn å søke hjelp fra Forsvaret.
Hendelsen hadde allerede da avstedkommet noe munnhuggeri, og vitner forteller at de har sett nattevakten ta seg over gaten til nærmeste kirke med hotellets HMS-håndbok under armen. Der har han tatt en selfie og gått med raske skritt tilbake til hotellet.
– Vi kan ikke fremstå som svake, uttaler en lite munter nattevakt, Bjørn Ensover da Gugel.no ringer han tirsdag morgen og konfronterer han med selfien. Bjørn Ensover (36 fra Mysen) har mye imot å snakke med nyhetssiden og vil gjerne fremstå som anonym i artikkelen.
Ensover forteller videre at han gikk tilbake til hotellet «etter å ha roet seg». Da gjestene fortsatte å spille trompet og synge på den kjente lokale Steffen Danielsen-hiten «Why can’t we be friends«, var nattevakten oppe og konfronterte gjestene en siste gang. På den tiden vakten brukte opp til rommet hadde tre av fire gjester sovnet.
– Den siste satt over doskålen og så ut som et takras, klager den anonyme nattevakten. Og ikke bare det! Hun kom med flere påstander rundt Ulrikke Brandstorps deltakelse i Melodi Grand Prix.
– Jeg ble skikkelig provosert, forteller den anonyme hotellansatte Bjørn Ensover og fortsetter; – Hun hadde en skikkelig udregelig mine og oppkast på tøyet. Alt var bedre enn sangen, men jeg var fortsatt ikke ferdig med dem.
Var bevæpnet demonstrant
Bjørn husket å ha sett den ene av mennene tidligere på dagen i gågaten i Fredrikstad, hvor han stod og demonstrerte kjøkkenkniver ved en jernvareforretning. I lys av dette
økede trusselnivået, at en eller flere av gjestene kunne være en demonstranter og muligens også hadde skrape vareprøver på rommet, gjorde at bestemte Ensover bestemte seg for å søke hjelp fra forsvaret.
Gugle.no har kontaktet forsvaret og fått bekreftet at de har mottatt søknaden på epost, men at den er oversendt til Mineryddingsgruppen – etter hotellets spesifikke ønske.
– Jeg tror imidlertid ikke «minerydding» er saken her. Kanskje heller botox kan gjøre noe med en sur mine, oppkast og dårlig stemning, ler Major Næs ved Hærens Underkommando på Værnes.
– Jeg tror denne situasjonen best kler en ansiktsvask, ler daglig leder Pål Graven ved Nordby Hotell mellom Svinesund og Strømstad, når vi spør han om hvordan de i Sverige ville reagert i en sånn situasjon.
– Som du sikkert kjenner til er vårt samfunn for tiden preget av en større grad av frivillighet enn deres, svarer han og legger til; – Vi ville kanskje forsøkt politiet i Strømstad. De har lang og inngående erfaring med dritings nordmenn ved religiøse høytider. Dersom det ikke hadde ført frem hadde jeg forsøkt å true med en funksjon vi kaller «landshövding» her. Jeg tror det tilsvarer fylkesmann hjemme. Det hadde sikkert ikke hjulpet noe det heller, men det høres jo skikkelig kult ut da!