Familien på 5 fra Østerås i Bærum hadde planlagt et endelig oppgjør med telegiganten, de mente urettmessig hadde tatt seg betalt 1 krone pr. BankID på mobil. Med stor som liten bevæpnet med brennende fakler og selvskrevne opprop, var de forberedt på politioppbud og voldelige opptøyer.
– Vi var forberedt på å ofre ett familiemedlem for å nå frem med vår sak, forteller en heller slukøret familiefar til Gugel.no; – To hadde blitt litt mye, men en kunne vi tålt. Det hadde vært verd det!
Nå gikk det imidlertid ikke helt sånn. Vel ankommet Fornebu, rett i nærheten, og stilt opp foran telefonselskapets hovedkontor lyktes de ikke å få kontakt med noen i selskapets ledelse.
– Vi fikk tilsnakk flere ganger av en sikkerhetsvakt, og streng beskjed om å dempe oss, forteller mannens datter; – Vakten mente at det var søndag kveld, private boliger i nærheten og oppfordret oss til å skrive en mail eller ringe kundeservice på mandag morgen. Lappen med nummeret og mailadressen rev jeg i stykker foran øynene hans, fortsetter hun oppglødd og illustrerer hvordan hun river en PostIt-lapp i fillebiter. – Etterpå satt jeg fyr på flere av bitene og tråkket på dem!
Endte i fakkeltog
– Hvordan gikk det så?
– Jo, forteller moren i familien; – vi forsøkte å sette fyr på noen busker utenfor, men det hadde regnet så mye av det var helt håpløst. Minsten var begynt å bli kald også…
– Akkurat da, avbryter storebror; – da kom et annet opptog forbi borte på veien. Vi tenkte jo at nå hadde folk hørt om oss på kveldsnyhetene, og kom for å støtte opp! …men de gikk bare rett forbi. Vi tenkte at kanskje de visste hvor ledelsen satt skjult og fulgte etter, med vårt brannfakler tent i tilfelle vi kunne utøve vold og starte opptøyer. Etter at vi hadde gått sånn rundt i over en time oppdaget vi at vi hadde støttet barnekreftsaken. Det er en fin sak det …men det var jo liksom ikke derfor vi kom, så vi gikk tilbake til bilen vår.
– Da vi fant bilen med bot på, skjønte vi at vi hadde tapt for overmakten og var blitt til treller for et overregulert samfunn, avslutter far, Angus Moe Bihler, som etter at det mislykkede opprøret ble kjent foretrekker å være anonym.