Trump kjøpte “feil” Grønland! – Nå blir Grønlands Torg i Oslo amerikansk territorium

Trump kjøpte “feil” Grønland! – Nå blir Grønlands Torg i Oslo amerikansk territorium

Det er lov å misforstå. Det gjorde i alle fall USAs president da han forrige uke kom for å se på sitt nye tomtekjøp i Skandinavia. Det skulle vise seg at Donald Trump nemlig ikke hadde kjøpt verdens største øy; Grønland med hovedstad Nook/Godthaab. 20 milliarder dollar var derimot gått til å kjøpe et landområde til sammenligning på størrelse med et frimerke midt i Oslo sentrum Øst. Ved et slags skjebnens ironi satt den Amerikanske stat pluteselig med eierskap til Grønlands Torg i Oslo, med tilhørende drosjeholdeplass, t-banestasjon, kjøpesenter og et knippe boligblokker.

“Det lønner seg å sjekke hva man kjøper. Det vet alle vi gutta på over 190cm som har kjøpt kjole på Wish i kinesisk størrelse XS uten å prøve først.” –  Vegald Halm

En ekstraordinær komite er utnevnt av myndighetene i Washington for å finne ut hvorfor Grønlands Torg i Oslo og ikke det Danske autonome Grønland havnet på amerikanske hender. – 20 milliarder dollar er veldig mye penger for at heller lite område i en heller ubetydelig by, sier en talsmann for de amerikanske myndighetene. Nå må vi bare gjøre det beste ut av det arealet vi besitter.

– Vi har en gammel skillerbu i tre fra tidlig 50-tallet stående i sentrum av Berlin, som vi venter å få kjørt opp hit i løpet av uken. Nå skal det bli kontroll.

Amerikanerne melder at de nå ønsker å kjøpe seg halvveis ut i Grønlandsleiret, Schweigaards gate og de omkringliggende gater og gangveier for å sette opp en mur rundt det som nå skal bli en amerikansk enklave i tjukkeste Oslo by. – Her slipper ingen uønskede elementer inn uten vår godkjennelse, sier lederen for de amerikanske styrkene som allerede er plassert på stedet. Vi har en gammel skillerbu i tre fra tidlig 50-tallet stående i sentrum av Berlin, som vi venter å få kjørt opp hit i løpet av uken. Nå skal det bli kontroll.

Det har ikke lykkes kommandanten å finne noen meksikanere på stedet, men han understreker at de har sterke mistanker om at innehaveren av en taco-bar tvers over gaten driver spionasje. Derimot har en rekke vanlig handlende blitt forvist fra butikkene og reist hjem til Tøyen og Enerhaugen. Det varsles streng kontroll av reisende med Grorudbanen og man venter at de fleste vil bli forvist videre til Oslo S eller t-banstasjonen ved Tøyen senter.

– Store leder Onkel Donald ønsker å lage en flott, gullfarget skyskraper på toppen av det dere kaller Oslo Galleri. Vi vet ikke så mye om prosesen, vi vet bare at den skal bli høyere enn Oslo Plaza og Postgirobygget. Og vi vet at bussterminalen blir halvert. Halvparten er nemlig vårt nå, og vi stoler ikke på grønne busser med “Why?” på, avslutter han.