Ny forskning fra SSB: – Folk bruker mindre tid på do uten mobiltelefon

Ny forskning fra SSB: – Folk bruker mindre tid på do uten mobiltelefon

En gruppe forskere ved Stjørdalens Senter for intime Besøksvaner (SSB) har kommet frem til at gjennomsnittlig tid tilbrakt pr. sesjon på doskålen forkortes vesentlig, dersom smarttelefoner forbys under besøket. Faktisk skulle det også vise seg at forekomsten av bakterier på skjermen også var kraftig redusert hos referansegruppen som ikke hadde tatt med telefonen inn i avlukket.

Seniorforsker Anustus Feses ved sentereret er ikke det grann overrasket. Han opplyser å selv ha prøvet teorien i praksis og kan bekrefte at det funker.
– Da jeg hadde med telefonen inn var det som tiden bare fløy helt til …alt var ute, forteller han.

Problemene oppstod etter at selve avtredet var unnagjort.

– Ja! Jeg ble merkelig nok sittende. Det var som å stenge alle sanser ute. Det er klart det er behagelig å ta nødvendig tid til at selve åpningen får nødvendig tid til å lukke seg på naturlig vis, forteller han. Derimot vil han advare mot å sitte alt for lenge.

Professor Feses sliter fortsatt med svie og kløe …til et nivå han selv mener forstyrrer i hans andre forskningprosjekter.

– Jeg havnet i den ulykksalige situasjonen at jeg etterhvert oppdaget at restene som satt tilbake på huden “der du vet” hadde laget en relativt stiv hinne mellom skinkene …og forstod at jeg hadde satt meg selv i en vanskelig stuasjon. Ettersom det ikke var vask inne på selve avlukket, stod det slik jeg på tidspunktet anså situasjonen dithen at jeg i praksis hadde 2 valg, samt 2 respektive  undergrupper fra disse. Jeg kunne bevege meg ut av avlukket for å fukte papiret for å myke opp, og risikere å blotte meg i fellesarealene. Alternativ 1b var således å trekke ned for å fukte papiret i sisternevannet. Derimot var ikke tanken på at andre hadde hjulpet med en “felles bakteriekultur” nede i skålen ikke videre tiltalende. Alternativ 2b var å tørke tørt for så å hanskes med problemet før kløen satte inn, forteller han megetsigende.

– Jeg valgte imidlertid løsning 2b …og det var ikke lurt, samtidig som det faktisk lugget mye mer en jeg hadde forutsett, avslutter han med en liten tåre i øyekroken. De ofisielle tallene var for liten nøyaktig til at undersøkelsen hadde noen praktisk verdi opplyser SSB i sin rapport, og har nå slettet undersøkelsen fra sine sider.