Nettleverandører sperrer tilgang til Internet for Huaweg-produkter

Nettleverandører sperrer tilgang til Internet for Huaweg-produkter

Handelskrigen med Kina sprer seg til Europa. Nå synes det klart at alle Europeiske nettleverandører sperrer tilgang til Internet for alle Huaweg-produkter. Har du en Huaweg-enhet etter 1. juli, vil du ikke lengre kunne gå online. Det blir spennende å se hva teleleverandørene bestemmer seg for.

Den Kinesiske kopiproduktleverandøren Huaweg, som lenge har kopiert et kjent teknologikonsept med nesten samme navn, vurderer nå melølom å legge seg flat og legge inn årene. Det har i likhet med sitt forbilde, kommet opp i betydelige problemer grunnet mistanke om spionasje for Kinesiske myndigheter.

Den Norske Huaveg-direktøren tar nå kraftig til motmæle rundt beskyldninger om statspionasje.


Nekter for Kina-spionasje

– Dette er sludder og vrøvl, forteller selskapets norske representant, Signe Maten. Hun er lyn forbannet på holdningen til de store Internetleverandørene som ikke lenger vil slippe produktene fra Huaveg online lenger.

– Vi driver ikke spionasje for noe lands myndigheter; – Når kundene ser at det lyser ved webkamera på våre PCer og merker at det durer i våre telefoner, så er det vi som tar opptak. Det er til helt personlig bruk, og kommer aldri noen myndigheter noe sted for øye.

Huavegs nye prestisjemodell, EyePhone Galax S-X11+ er helt laget i microplast


Driver utpressing av egne kunder

– Det handler kun om å hente ut bilder og småklipp vi kan bruke mot kundene våre. PRoduktene er så billige, at vi mener å ha en selvfølgelig rett til å presse etablerte brukere for et mindre månedlig beløp, differensiert i forhold til hvilken bruk de har vist oss, sier hun med slett mine.

Imidlertid hersker det bekymring at de ikke lenger skal få komme på nettet med selskapets produkter. Dette oppfatter Maten veldig urettferdig, da opptak de tar bare blir liggende på maskinen og på denne måten ikke er til noe nytte for selskapet.

Huaveg-produkter har allerede mistet større for Bluetooth, men har lenge markedsført sitt eget system Greentooth som et mer miljøvennlig system. De har erstattet Wifi-protokollen med sitt eget High5-system og lanserer nå laptoper med systemet “knapt hørbar lyd”. Istedet for USB-kontakter har selskapet implementert UPS; Et noe eldre, men vel fungerende system for filoverføring.

Den Norske Huaveg-representanten, Signe Maten, har fortsatt tro på at problemene skal løse seg.