Mann sovnet til Sinnasnekkeren-maraton på TV – Våknet som ferdig utdannet tømrer og parterapeut

Da den 39 år gamle Carl Ingar Brereo satte på episode 1, sesong 1 av serien “Sinnasnekkeren” sist helg, hadde han neppe sett for seg konsekvensene. Syv timer senere våknet han av intromelodien som gikk igjen og igjen.

Det er, som alle vet, en instrumentalversjon av Bubba Sparxxx sin hit Deliverance basert på den opprinnelige filmmelodien Duelling Banjos fra filmen “Piknik med Døden”, hvor selveste Burt Reynolds har hovedrollen.

Carl I. Brereo og kone Soom Brereo (Foto:BBC)

– Melodien gikk igjen og igjen, forteller en lett betuttet Carl Ingar og beretter videre om en voldsom hodepine straks etter. Han forstod også at han hadde vært gjenstand for en ekstrem påvirkning, og merket at motivasjonen til å fortsette oppussingsarbeidet på familiens hus gikk mye lettere nå.

– Huset ble ferdig pusset opp på bare 40 minutter, forteller han henrykket og forklarer videre at han følte en voldsom trang til å jobbe sammen med sin thailandske kone Soom.

– Han var helt besatt på at vi måtte jobbe sammen, sier en tydelig utslitt Soom Brereo, og puster lettet ut over at det hele er over.

Carl og Soom foran Grimstad Universitet.

Stryk endret til bestått

– Carl var tidligere en arrogant og ignorant mann, men har etter episoden foran TVen vært en drøm å leve med, forteller Soom videre. Hun var så imponert at hun meldte ham på avsluttende eksamen for parterapi ved Sexologistudiet i Grimstad. Carl Ivar leverte sin masteroppgave etter bare timer i studier.

– Det var tungt, men jeg ble ikke så veldig andpusten, forteller Carl I. Han gikk til oppgaven med krum hals og skrev ned alt han kunne og gikk. Dermed var han ganske sikker på at oppgaven var bestått, men så enkelt skulle det ikke vise seg å bli.

Skuffelsen var stor da master-oppgaven først ble underkjent. (Foto: BBC)

Han strøk med glans. Lektoratet syntes ikke 216 sider med gjentatt; “Dere må jobbe sammen, dere må jobbe sammen…” var godt nok, og mistenkte at han var idiot, forteller en skuffet Soom. Når forklaringen kom på bordet og man ble klar over at det var læresetningen til selveste Sinnasnekker Otto som var mantra her, ble allikevel oppgaven godkjent.

Tok svenne-, mester- og fag-prøve samme dag!

Uken etter stod Carl I. Brereo fagprøven, svenneprøven og tok endog mesterbrev som tømrer. Han bestod også innledende fagprøver som rørlegger, elektriker, taktekker, maler og tapetserer, samt interiørkonsulent.

Carl I. Gjør seg til venner med Polakker på den lokale campingen.

Når dette er bestått, planlegger Carl I. å prøve seg som bilmekaniker. Han har allerede satt godstolen ved TVen og tatt opptak av samtlige bilprogrammer på History og Discovery.

– Håpet er å klare dette siste …for så å søke polsk statsborgerskap og studere flislegging der, avslutter Carl I. Brereo.