Mann (86) ranet lokal bingo og kom seg unna med 100 poser kaffe

Mann (86) ranet lokal bingo og kom seg unna med 100 poser kaffe

Den 86 år gamle pensjonisten og risikosportutøveren Dangelfart Misteltegn ble i formiddag arrestert av væpnet politi i sitt hjem på tettstedet Kålmark. Den pensjonerte sakføreren har lenge vært mistenkt for å ha vært mannen som tiltvang seg en estimert menge på 100 poser Evergood kaffe fra et lokalt bingolokale. 

– Jeg synes nok det var noe kjent, sier bingovertinne Ann Pusten i ettertid; – Men Dangelfart pleier aldri å bruke hatt, så for meg var han ikke til å kjenne igjen. Allikevel hadde hun ikke trodd at en mann som gamle hr. Misteltegn var istand til å utføre en så nådeløs handling. Misteltegn skal ha stormet inn i lokalet, med ansiktet skjult under en bredbremmet hatt, før åpningstid klokken 1130 og holdt vertinnen i sjakk med hevet spasertstokk.

Maskert med mørkere briller enn vanlig og med ansiktet skjult under en bredbremmet hatt, var ikke den mistenkte mulig å identifisere.


Tvang seg inn med hevet spaserstokk

Samtidig skal han ha tiltvunget seg vei inn på bingoens premierom og båret ut hva man antar er i størrelsesorden 100 poser kokemalt kaffe av beste kvalitet. Dernest skal han ha stukket fra stedet i en lukket elektrisk rullestol av merket Mini Crosser og forsvunnet i det lokale folkemylderet.

– Hvordan han fikk med seg all kaffen i det lille kjøretøyet er og blir en gåte for oss, sier overkonstabel Tørres Bakøra fra Høylandet politidistrikt, og forteller videre; – Misteltegn kom i politiets søkelys etter at han hadde opptrådt svært så opplagt på det lokale eldresenteret i noe tid.

– Dangelfart har hele tiden vært “en damenes jens”, men i det siste har han ikke vært til å stoppe, forteller en utmerket fornøyd og lett rødmende bestyrerinne.


Bød opp damene

– Dangelfart har vært mannen som har småsovet i et hjørne på fellesrommet, på tross av at han aldri har takket nei til en kopp nybrygget kaffe, forteller bestyrer Signe Maten ved eldresenteret; – I det siste har han virket uvanlig pigg og budt de eldre damene både opp til dans og inn på rommet. Det er ikke vanlig at man engasjerer ved bordene har hos oss, og i alle fall ikke akkompagnert av Nrk P1. Allikevel var det et sjokk å åpnet skapet hans og finne så mange poser kaffe sirlig stablet , bare skjult av en møllpose inneholdende en herrebunad med nikkers og lang jakke.

Politiet mistenker at den gamle sakføreren har gjort ranet for å søke spenning. – Han får ellers en kopp både til frokost, lunsj og middag, sukker bestyrerinnen. Hun forteller at det ikke er sjeldent sommertid at vaktmesteren må bort å hente herr Dangelfart i skibakken vinterstid, da han har gjort det til en høyst privat risikosport å krysse slalåmbakken rett under det siste henget med rollator.

Politiet klarte etter aksjonen på Misteltegn sitt rom å hente ut 9 poser kaffe. De øvrige mistenkes fortært. En dobbelt kokeplate av hyttemodell og to kaffekjeler ble også beslaglagt av brannvernårsaker. Det ventes at Dangelfart Misteltegn vil forsvare seg seg selv, når saken kommer opp til høsten.

– Det har vært en udelt glede å ha Dangelfart i avhør, forteller førstekonstabel Tørres Bakøra (t.h.) ved Høylandet Politidistrikt.