Dagligvarekjede vil slutte med pappesker og papirposer – Vil heller bruke plast

Dagligvarekjede vil slutte med pappesker og papirposer – Vil heller bruke plast

Direktør ved den tyske dagligvarekjeden “Dachsen”; Thale Ibahn mener vi må slutte med pappesker og papirposer. – Plast er bedre, sier hun; – Se bare hvor lang tid vikingskipene bruker på å råtne opp. Poser blir til mikroplast på et øyeblikk.

– Hos oss er alt forsvarlig pakket i plast, sier Thale Ibahn.

– De første “Dachsen”-butikkene blir å se i Norge utover høsten, forteller hun; – Vi har evaluert Lidel-fadesen og mener feilen lå nettopp på posene. Hos oss blir det store tjukke poser i industriplast …og de er gratis!

– Man kan ikke stole på papirposer, sier hun; – De mangler hank

Ibahn er selv oppkalt etter en lokal togforbindelse og ønsker fremskrittet velkommen. Med Norsk far og invalid mor med utlagt tarm, forstår hun viktigheten av en god og solid pose. Hun stoler ikke på papir og papp. Hun ber oss bare se til Vikingskipene på Bygdøy i Oslo.

 

– De har stått på museum sånn i over 1000 år, og først nå begynner de å råtne opp, sier hun oppgitt.

– Hos oss kommer alt pakket forsvarlig i plast, sier hun stolt; – Til og med handlevognene er i plast og til engangs bruk. Du kan bare trille vognen ut til bilen, slå sammen hjulene og ta den med hjem. Vognen brennes lett i en ovn ved 1300 grader. Bruk og kast! Det er fremtiden!