NAV-kontor truet med varsel om tilbakebetaling og FENGSEL – Ville bare tøyse litt!

NAV-kontor truet med varsel om tilbakebetaling og FENGSEL – Ville bare tøyse litt!

Tredjegenerasjons sosialklient Ole Bings trodde ikke sine egne øyne, da han åpnet postkassen torsdag. Der lå brev fra det lokale NAV-kontoret på Surnæs i Ugleseth Kommune. Av innholdet kom det frem at NAV ville ha tilbake alle utbetalinger av livsopphold tilbake til 2012, med renter og tilbakevirkende kraft …og med ågerrente.

I tillegg lå et brev med innkalling til avhør og beskjed om å pakke personlige hygieneartikler, da soning skulle påbegynnes straks. Det var estimert at soning ville bli utmålt umiddelbart og størrelsesorden til å være mellom 25 og 30 år, hvilket ble beskrevet som “lovens strengeste straff med tilegg for kynisk uttak av sydenferie på Statens regning”. Det var goså skrevet på med penn, at for Bings del ville det være passelig å si farvel til venner og familie nå.

Bings ringte straks NAV servicetelefon, og der fikk de seg en god latter. Ved nærmere undersøkelser viste det seg at brevene var sendt ut til samtlige brukere i hele Ugleseth Kommune som en Halloween-spøk. Bings var ikke like glad, og reagerte med sinne og frustrasjon. Av saksbehandleren på telefonen fikk han, mellom latterhikstene, beskjed om at dersom han gikk til politiet ville de pågripe ham straks.

Flere brukere slippes i disse dager ut fra soning. NAV mener at tidspunktet for spøken ikke kunne vært bedre.

Flere har reagert

Utover dagen meldte NAV sentralt om rene telefonstormen. Førstehumorist ved NAV Forvaltning, Jan T. Loven, kan ikke forstå kritikken.
– Dette var jo bare gjort som litt humørløs og uskyldig moro forsvarer han. Det som er skjedd i den såkalte NAV-skandalen er jo litt dumt for de det gjelder da, men vi må jo få lov å ha det litt moro med brukerne. Det tror jeg de fleste vil forstå.

Bings er ikke helt overbevist; – Den jævla forbanna saksbehandleren skal få, sier han; – Jeg skal rævkjøre det mennesket så inderlig. Jeg skal sende en beskjed på “Ditt NAV” i dag, som hun aldri vil glemme. Der skal det stå klart at dette ikke er adekvat saksbehandling og at jeg føler meg direkte indgnert. Så skal jeg signere sev …med bare “hilsen”, selv om det fremkommer av brukerprofilen min! Det blir ikke noe “vennlig hilsen” her mer!

Skjelver i buksene

– Ja! Han for komme med det, svarer Bings saksbehandler, Elle Rikke Overhode, på telefon fra Surnæs; – Vi er noen skikkelige tøysekopper her, så jeg skal finne på noe skikkelig gøy å svare ham. Her sitter jeg med kostyme på på selve dagen, og stiller jeg meg foran klimanlegget i gangen her ute, ser det nesten ut som jeg skjelver i buksene, ler hun.

Bings har tatt ned gitaren fra veggen og truer med etterspill…