Kommune innfører “bompenger” for å kunne klage på bompengevedtak

Kommune innfører “bompenger” for å kunne klage på bompengevedtak

Den lille kommunen Øksnevad i Midt-Trøndelag har satt sinnene i kok hos befolkningen. De har innført en avgift for å komme inn på kommunehuset og klage på det nye bompengevedtaket i kommunen.

Det er her ved kommunehuset i Ugleseth at klagene strømmer inn.

Stridens kjerne er den såkalte “bypakken” til tettstedet Ugleseth som er kommunens hovedsete og samlingspungt for de fastboende. Kommunen planlegger å sette opp en bomstasjon ved begge innfartene til Ugleseth med en fast avgift på kr. 180,- for inn- og ut-passering uansett type kjøretøy.

Opprinnelig var tanken at traktor og annet jordbruksmatriell skulle være unntatt avgift, men det skulle vise seg at det da kunne ville vært rådmann og ordfører som bidro til det ordfører Harry Kulthur beskriver som et felles løft for Ugleseth sentrum.

For å stoppe klagestormen har han nå satt opp bomstajon med afgift før man kommer inn på kommunehuset og kan levere klage. Klager kan kun leveres personlig og bomavgiften må betales først.


Pengene går til park og fartsdumper

– Pengene skal gå til en storslagen bypark med en flott statue av kommunens ledelse, forteller ordfører Kulthur og ser bort på rådmann Pelle R. Gonia, som selv er en stor hageentusiast.

Det ser tilsynelatende rolig ut i Ugleseth sentrum (les: ned hovedgaten)

– Det er klart vi måtte ta grep på kommunehuset, forteller rådmannen unnskyldende;
– Kommuneskeretæren vår ble jo helt overarbeidet. Det kommer inn flere telefoner hver dag også. Han er ikke kjent med om det er ved selve avgiften eller beløpet størrelse, med en avgift på kr. 60,- for å komme inn og 120,- for å klage, skoen trykker.

– At det ble likt med bompengesatsen er helt tilfeldig bedyrer, Gonia.

– Kan det være at folket forventer at pengene skal gå til trafikk og ikke statuer?, spør vi

Ordføreren er ikke fornøyd med situasjonen. Det skal settes opp statue enten folket vil eller ikke.

– Nå er det for det første en veldig flott statue i gullplett det er snakk om, rettesetter Gonia; – …og dessuten håper vi å få på plass noen høye fine fartsdumper bortover hele Storgata også.

– Hva med de som mener at det ikke er mulig å oppnå noen nevneverdig hastighet mellom bomstasjonene i hver ende av Storgata uansett?, må vi spørre.

– Det må jeg få korrigere! Ordføreren bryter inn med streng mine. Jeg har selv komme opp i over 60 på denne strekningen på 20ende passering en lørdagskveld. Det er mange som kjører frem og tilbake, såp det er ikke lett, men det går. Dessuten opplevde vi å stoppe gardbruker Gøthe Plassen i langt over 40 midt i 30-sonen med traktorklipper i fjor sommer …og det var til og med med klippeapparatet nede, sier han.

En tydelig overarbeidet kommunesekretær Mina Penger, er glad for den nye bomstasjonen foran kommunehuset. – Enkelte dager har jeg måtte jobbe helt til halv fire, klager hun; – Noen ringer til og med inn på telefonen.