Lege advarer: Spis ikke epler du har hatt i ROMPA – Det er helt SKUTT!

Lege advarer: Spis ikke epler du har hatt i ROMPA – Det er helt SKUTT!

Fylkesoverlege Tarjei Pilletvang i Øknsevad kommune i Sør-Varanger kaster nå en brannfakkel inn i helsedebatten. – Man må aldri spise epler man har hatt i rompa, sier han. Han mener man kan bli veldig syk av å spise epler, pærer og annen rotfrukt som har vært bare kort tid i endetarmen.

 

– Folk biter i eplet og spiser skallet som har vært i direkte kontakt med bakteriene i anus sier, han og utdyper; – Når frukt han vært anbrakt i colon vil det kunne feste seg eColi-bakterier på frukten. Disse blir sittende på dersom ikke frukten vaskes nøye før den spises. I mange tilfeller vil det være tilrådelig å kaste frukt ett at den har hatt tilhold i endetarmen.

Pilletvang i nær samtale med fjern pasient

Pilletvang ble veldig bekymret da han leste i tabloidpressen at man kunne bli syk av å spise melon uten å vaske skallet først, da kniven man brukte til å dele opp melonen kunne bringe bakterier og sprøytemidler med inn i fruktkjøttet og videre ned i magen.

– Jeg tok straks ut mine epler og forsøkte med melon, og jeg kan bare si et å anbringe melon i anus ikke bare er fryktelig vondt, men grenser til direkte usunt, advarer han videre; – Hvis noen skulle ønske å prøve vil jeg uten tvil anbefale en silikonbasert glidekrem.

– En annen løsning, forteller han; – kan være å skrelle frukten, men da vil man kunne oppleve at den går i oppløsning og kommer ut i biter. Disse vil igjen ikke være egnet som menneskeføde, uansett tilberedning.

Tarjei Pilletvang har de seneste årene livnært seg som patolog. – Det blir mindre klager fra pasientene nå, forteller han.