Humornettstedet GuGel.no anmeldt for rasisme og religionssympati

Humornettstedet GuGel.no anmeldt for rasisme og religionssympati

Den kjente humor- og satireavisen GuGel.no ble sist torsdag anmeldt. Den aktive humorkritikeren Harald Mostafa Sander påstår at den totale mangelen på vitser om fargede og muslimer på nettstedet vitner om rasisme.

– Vi vil ikke bli ignorert lenger, sier han; – Vi vil se stygge vitser om muslimer og buddister på GuGel. Jeg synes det er ignorant av avisen å bare spøke med den protestantiske og katolske kirken. Det er rett og lett ikke rettferdig. Jeg skjønner at hentydninger om pedofile holdninger hos katolske prester og sjenanse hos protestantene, men vi har stygge krininelle og usunne holdinger også hos oss. At disse bare skal bli oversett er ikke seriøst. Vi krever rett og slett å bli harsellert med.

Videre er han ikke fornøyd med bildematerialet som brukes og språket som brukes på siden. Han har merket seg at dialekter og sosiolekter helt er unnlatt nevnt på siden, samt at man stort sett bare spøker med trøndere, samer og nordlendinger.

– Basert på det jeg har sett nå, sier han til avisen; -…må min anmeldelse av nettstedet bli negativ …og maks terningkast 2.